Vitla

Ručne lančane dizalice

Ručne lančane dizalice imaju veoma siroku primenu kako u industrijskim tako i u svakodnevnim poslovima. Koriste se za bilo koju vrstu montaže, vuče ili podizanje tereta. Lako se postavljaju i njima se veoma lako rukuje. Pogodna su i na mestima gde je sužen prostor delovanja. U zavisnosti od modela dozvoljeno opterećenje se kreće u rasponu od 250 kg do 30 tona.

Električna lančana vitla

Zadovoljavaju visoke zahteve korišćenja. Malih su opterećenja i zahtevaju minimalno održavanje. Pretežno se koriste za prepravku kuca, prozora, podizanja manjih količina cementa i slične poslove. Veoma su praktična i jednostavna za rukovanje, a na pojedinim modelima postoji i opcija više brzina podizanja. U zavisnosti od modela dozvoljeno opterećenje se kreće u rasponu od 80 kg pa do 5 tona.

Električna vitla sa sajlama

Veoma kompaktna i praktičnog kvadratnog dizajna sa univerzalnim vođenjem sajle, omogućava upotrebu u skoro svim pozicijama. Prečnik užeta se kreće od 9 mm do 48 mm za maksimalna opterećenja.

U zavisnosti od modela dozvoljeno opterećenje električnih vitla na sajama kreće se u raspodnu od 180 kg pa do 37 tona.

Hidraulična vitla

Koriste se pretežno u manjim industrijskim postrojenjima, okretna su i u ograničenom prostoru, laka su za rukovanje, a maksimalno opterećenje im je dosta visoko. Kapacitet do 2,5 tone. U zavisnosti od modela, težina ovih hidraulicnih vitla moze biti 64 kg ili 74 kg. Prednost im je i miran rad, bez buke prilikom kretanja.